• Intra Nutri Mix este un produs complex, destinat utilizarii in apa de baut, in special pentru animalele care parcurg perioade de stress (termic, digestiv, de intarcare, dupa boala, …) dar si pentru animalele tinere, aflate in perioada de starter (pui de carne, purcei,…). Intra Nutri Mix contine 4 amnoacizi esentiali (lizina, metionina, treonina, triptofan), energizant (glucoza), trei acizi organici (formic, propionic si lactic) si minerale chelatate (zinc si cupru). Impreuna cu Intra Calferol si Intra Se+Vit E, se aplica in programele anti stress termic, atunci cind, datorita reducerii consumului de furaj, animalele suporta o diminuare semnificativa a nutrientilor asimilati. Aceasta combinatie de produse permit mentinerea sporului de crestere si parcurgerea perioadei de stress fara pierderi semnificative. Doza de administrare este de 500-1000 ml/1000 litri apa.

  Intra Nutri-Mix

  Cu ajutorul acestui produs substante nutritive cu rata mare de absorbtie pot fi adaugate in apa de baut sau in mancarea animalelor. Nutri-Mix contine un spectru larg de compusi activi: amino-acizi esentiali de inalta calitate (Lizina, Treonina, Metionina si Triptofan), minerale chelatate si acizi organici. Combinatia unica de amino-acizi din Intra Nutri-Mix fortifica organismul animalului intr-o perioada scurta de timp si-i ofera o rezistanta crescuta. Mineralele chelatate sporesc acest efect. Diverse studii arata ca in special zincul si cuprul chelatat reduc dezvoltarea micro-organismelor patogene din tubul gastro-intestinal si au efect pozitiv asupra sistemului imunitar.
  Acizii organici reduc nivelul aciditatii, diminuand astfel sansa de dezvoltare a coloniilor de bacterii patogene.

  Aplicatii
  Intra Nutri-Mix este un produs lichid care se administreaza in apa de baut a animalelor prin intermediul unei pompe de dozare. Produsul este un complex de minerale, amino-acizi, acizi organici si energizanti. Nutri-Mix asigura o absorbtie crescuta de nutrienti prin apa de baut. De asemenea, reduce nivelul aciditatii (pH) la un nivel de 4, factor esential pentru obtinerea unor rezultate maxime.

  Ambalare
  Intra Nutri-Mix este disponibil in ambalaje de 10, 200 si 1000 de litri.

  Rezultate
  Produsul Intra Nutri-Mix este poate fi utilizat in fermele din toata lumea. Aplicatiile sale sunt:
  – Ajuta animalul in conditii de stres (stres termic, stres de intarcare, stres de vaccinare, stres la schimbarea retetei de hrana)
  – Previne diarea
  – Creste productivitatea
  – Reduce utilizarea medicamentelor

  Dozaj: in apa de baut
  Se administreaza 1 litru de Nutri-Mix la 1000 litri de apa, in functie de aplicatie, timp de 5 pana la 7 zile. Acest produs va limita pH-ul apei la 4, insa daca apa are un pH mai mare de 7.5, doza poate fi crescuta.

  DOZAJ PURCEI
   Purcei intarcati Zile de administrare Dozaj
   Din prima zi  Din ziua 1 pana in ziua 5  1 ltr/1000 ltr apa
   In timpul vaccinarii  Doua zile inainte de vaccinare  1 ltr/1000 ltr apa
   Cinci zile dupa vaccinare  1 ltr/1000 ltr apa
   Alte medicamente  Cinci zile dupa administrare  1 ltr/1000 ltr apa
   La finalul perioadei  Ultimile cinci zile inainte de finalul perioadei  1 ltr/1000 ltr apa
 • Intra Calferol este un supliment de calciu, magneziu si vitamina D pentru preventia sau tratarea fenomenelor de carenta in calciu. Este reomandat animalelor de virsta tinara sau celor care exporta mult calciu din organism (de es. Gainile ouatoare). Intra Calferol se utilizeaza cu succes in combinatie cu Intra Nutri Mix, in perioadele de stress termic, atunci cind, datorita temperaturilor ridicate din adaposturi, consumul de hrana este diminuat iar aportul de nutrienti esentiali este semnificativ redus. Doza de administrare este 500-1000 ml/1000 litri apa.

  Intra Calferol

  Produsul este neutru din punct de vedere al pH-ului si are proprietati de fixare a vitaminei D3. Amestecul din saruri de calciu si gluconat de calciu are o bioactivitate ridicata. Vitamina D3 este un compus esential in formarea oaselor si pentru o calitatea ridicata a oului. Micro-elementul magneziu este esential in structura scheletului si a cojii de ou.
  Produsul asigura o crestere a productiei de oua si imbunatateste calitatea cojii, sporeste cresterea si rezistenta oaselor si previne tulburarile lor. De asemena, Intra Calferol previne reducerea nivelului de calciu si magneziu din sange si ajuta la sanatatea oaselor.
  Rolul vitaminei D3 este mentinerea echilibrului calciului din oase prin aportul adus la absobtia lui in intestine, sustine resorbtia osoasa prin cresterea numarului osteoclastelor, mentinerea nivelului de calciu si fosfat pentru formarea oaselor si permiterea functionarii corecte a hormonului paratiroid pentru perpetuarea nivelului de calciu seric. Deficienta in vitamina D3 poate duce la reducerea densitatii minerale a oaselor si la un risc ridicat de osteoporoza.

  Sistemul imunitar

  S-a demonstrat ca liantii receptori ai vitaminei D3 cresc activitatea anticorpilor naturali, si imbunatatesc activiatatea patogena a macrofagelor. Hormonii activi ai vitaminei D3 maresc productia de catelicidina, o peptida antimicrobiala produsa de macrofage la declansarea unei infectii cu bacterii, virusuri sau fungi.

  Coaja de ou

  Coaja de ou este o structura minerala specializata, care ofera protectia necesara impotriva deteriorarilor fizice si a penetrarii de catre micro-organisme. Aceasta este formata dintr-o membrana interna si una externa, cuticul si coaja. Stratul cristalin al coajei, care este responsabil pentru rezistenta mecanica a oului, contine peste 90% calciu sub forma de carbonat de calciu. Calciu este absorbit din mancare in tubul gastro-intestinal. Atata timp cat este asigurat suficient calciu (3,8 – 4,2%) in mancare, procesul de absorbtie, depozitare si excretie a calciului este reglat de vitamina D3 si metabolitii sai. Intra Calferol asigura o absobtie suficienta a calciului pentru formarea coajei si nivelul necesar de vitamina D3 care sa sustina acest proces. Rezultatele in folosirea acestui tratament se vad dupa 4 zile in reducerea procentului de oua cu coaja crapata.

  Contine: Calciu 34.000 mg/kg, Vitamina D3 2.000.000 IU/kg, Magneziu: 2.500 mg/kg

  Specii si doze:
  Specie Dozaj per 1000 de litri apa de baut Administrare
  Gaini ouatoare 1 litru Se administreaza timp de 3 zile in cazul in care calitatea cojii este slaba.
  Pui de carne 1-2 litri Pentru deformatii osoase se administreaza timp de 3 zile.
  Se administreaza preventiv o data pe saptamana.
  Rumegatoare 2,5 litri Se administreaza 10 ml intr-un litru de apa calduta timp de 3 zile dupa febra laptelui sau tetania ierbii. A nu se administra impreuna cu alte produse. Produsul nu are termen de expirare. Se pastreaza ferit de inghet si de actiunea directa a razelor soarelui.

  Ambalare: bidon de 1,5 si 10 litri

  Organismul are nevoie de vitamina D3 pentru absorbtia calciului. Fara un aport suficient de vitamina D3, organismul nu poate sintetiza o cantitate suficienta din hormonul calcitriol. La randul lui acest aspect duce la o absorbtie insuficienta a calciului din hrana. In aceasta situatie, organismul isi va lua necesarul de calciu din rezervele proprii aflate in tesutul osos, ceea ce va conduce la slabirea rezistentei oaselor si la incetinirea procesului de creare de nou tesut osos. Intra Calferol este un amestec concentrat de calciu, vitamina D3 si magneziu usor absorbabil in tubul gastro-intestinal al animalului. Acest supliment de hrana de inalta calitate ajuta organismul animalului in mentinerea